Loading...
Loading...
Loading...

marketbattleinfo@gmail.com

+380 99 248 12 70

Стаття

Моделююча бізнес-гра

Часто це питання ставить нас у глухий кут. Для багатьох гра це щось своє. Ось директор, який не може делегувати, бо "так якщо я не дивлюся, вони завжди щось не те роблять!"

Очевидно, що функції, які виконує директор - потрібно передати іншому, забезпечивши при цьому контроль якості їх виконання. Передати функцію фінансового планування - порівняно просто. Передати здатність відчувати ситуацію в бізнесі й ухвалювати рішення - важко.

Проте це вже - завдання. І ми з ним допомагаємо.

Ось власник, який дуже хоче, щоб бізнес масштабувався. Але що б він не робив, нічого не їде. І тут уже завдання розкопати в чому ж усе таки справа, і з цим ми теж допоможемо.

А ось стартапер. У нього ні команди, ні ресурсів, але є ІДЕЯ. І він бігає з цією ідеєю, а ось як з ідеї в дію перейти не знає. І на Грі він має чудову можливість змоделювати процес збору команди та реакції ринку на його ідею, підкреслити море зворотного зв'язку, що точно стане в пригоді вже потім, у реальному житті.

Гра створена для власників бізнесу та для менеджерів. І ті й інші можуть брати участь індивідуально – розвиваючи себе, а можуть зі своїми командами – проектуючи розвиток своїх проектів.

 

Моделююча бізнес-ігри MarketBattle - це, зокрема, процес моделювання майбутнього - своїх управлінських стратегій, своїх проєктів, продуктів і сервісів, взаємодій з іншими, моделей управління та комунікацій.

Коли ви хочете, щось у своєму бізнесі змінити, зміни можливі тільки тоді, коли ви починаєте їх собі малювати. Можна почати від проблеми або від майбутнього.

Коли ви йдете від проблеми - аналізуючи актуальні проблеми, знаходите ту саму кореневу - так званий діагноз. Якщо щось зробити з цією кореневою проблемою - зміниться ситуація і з'являться можливості для побудови бажаного майбутнього.

Якщо ви йдете від майбутнього - потрібного намальованого красивого майбутнього, необхідно побудувати шлях і знайти ту точку, за яку потрібно потягнути і почати рухатися в майбутнє.

Дуже часто, з нашого досвіду, ключова проблема, під час гри проявиться. Ви зрозумієте що потрібно, щоб почати рухати в майбутнє.

Дуже часто, з нашого досвіду, ключова проблема, під час гри проявиться. Ви зрозумієте що потрібно, щоб почати рухати в майбутнє.

 

Механіка гри

Сама гра поділена на три основних види роботи:

1. Робота в групі. 

Пропрацьовуючи свої задачі з зовнішнього світу і підготовлюючись до завдань ігрового світу, команди знаходять нові та старі, а головне, працюючі для них способи комунікації, вибору, делегування та розуміння одне одного. Швидкий темп приводить до простору, де помилки та успіхи помітні одразу, що дозволяє закріпити чи переробити свої методи

2. Міжгрупова робота. 

Це можливість команди зв'язатись із тим самим змодельованим ринком. За чіткими правилами, що ви дізнаєтеся вже на грі, ви будете комунікувати зі своїми потенційними покупцями, партнерами, конкурентами та, навіть, інвесторами. 

3. Індивідуальний

Увесь час паралельно до групової та міжгрупової роботи ви зможете пропрацьовувати і свої управлінські проблеми та питання. Йдучи за ціллю команди, вашою особистою задачею буде виконати ще й свої цілі, що дає вам максимальну можливість для отримання корисного досвіду. 

Бонусом цього методу є ще й акторська практика на початку гри. За допомогою неї ви не тільки зможете "розігрітися", але й краще зрозуміти себе та спробувати пробудити у собі актора.

Навички

Як бізнес-гра #market_battle допомагає розвинути навички:

  1. Ігротехніки допомагають знайти необхідні навички виходячи з ваших завдань.
  2. Гра вчить керувати комунікаціями. Метод побудований на командній роботі, це виробляє звичку слухати і чути членів команди, лояльніше ставиться до точок зору, контролювати емоції, а також ставити правильні запитання.
  3. Market battle занурює в постійну саморефлексію, даючи змогу виявляти раніше не проявлені якості.
  4. Дає інструменти та знання для подальшого вдосконалення.
  5. Формує безпечний майданчик для практики. У грі одночасно беруть участь 30-50 осіб, розділених на команди. Застосовуючи інструменти, ви вчитеся домовлятися, комунікувати з незнайомими вам людьми з різних галузей. Цей процес удосконалює практику в рази.
  6. Вчить керувати часом.
  7. Дає моментальний фідбек. Тестуючи, ви отримуєте відгуки від усіх членів команди, інших гравців і від ігротехніків.
  8. Економить час. Гра триває 3,5 дня. Але, її темп дорівнює 6 місяцям життя. При цьому інформація не стискається, а подається в повному обсязі. 90% ігрового часу - практика.

У кожному бізнесі має бути задум - що робити далі, що робити, щоб розвиватися.

У грі Маркет Баттл можна побудувати всю машинку бізнесу - від генерації та вибору задуму змін компанії до відпрацювання механізму реалізації задуму. З перевіркою на ігровому ринку всіх механізмів роботи власника і команди.

Хтось їздить на кожну гру тому-що це його точка сили і розвитку. Хтось після першої вирішує, що це не його формат. Але абсолютно точно Гра точно не залишає нікого байдужим.

 

Поділитись у соц-мережах

© MatketBattle 2023. All Rights Reserved.

Designed by Doppelok